ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όλες οι ερωτήσεις σας απαντήθηκαν σε ένα μέρος

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ήχου. Σαφώς, η ποιότητα ήχου δεν μπορεί να είναι καλύτερη από αυτή που παρέχει η πηγή του ήχου, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μια σύνδεση Bluetooth θα επηρεάσει την ποιότητα. Η αναμεταδότης Bluetooth πρέπει πρώτα να κρυπτογραφήσει τον ήχο και μετά να τον αποστείλει μέσω της σύνδεσης Bluetooth στη συσκευή λήψης, όπου αποκωδικοποιείται. Αυτή η μέθοδος της κρυπτογράφησης και της αποκρυπτογράφησης του ήχου αναφέρεται ως ‘codec’. 

Διαφορετικά ‘codecs’ μπορούν να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, ενώ κάποια άλλα ίσως ανταλλάξουν την ποιότητα με άλλα χαρακτηριστικά. Κάθε συσκευή Bluetooth μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα codecs διαθέσιμα προς χρήση, αλλά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε codec, οι συσκευές και στα δυο άκρα πρέπει να το υποστηρίζουν. 

Το VGtx έχει τρία codecs:

  • SBC – Κάθε συσκευή Bluetooth A2DP πρέπει να περιλαμβάνει το SBC codec κι αυτό είναι το codec που θα χρησιμοποιηθεί εάν οι συσκευές μετάδοσης και λήψης δεν έχουν οποιαδήποτε άλλα κοινά codec. Το SBC παρέχει ποικιλόμορφη ποιότητα ήχου, που εξαρτάται από τις δυνατότητες της κάθε συσκευής. Η καθυστέρηση ήχου είναι σημαντική και γενικώς δεν είναι αποδεκτή όταν προσπαθείτε να ακούσετε τον ήχο ενώ βλέπετε ένα βίντεο. 
  • aptX-Αυτό το codec από το CSR/Qualcomm παρέχει ήχο ποιότητας CD. Όλα τα ηχεία της Soundcast έχουν τη δυνατότητα χρήσης αυτού του codec. Η καθυστέρηση του ήχου είναι καλύτερη από αυτή που παρέχει το SBC codec, αλλά και πάλι δεν είναι τέλεια στο συγχρονισμό ήχου και εικόνας. 
  • aptX Χαμηλής Καθυστέρησης – αυτό είναι άλλο ένα codec από το CSR/Qualcomm που έχει δημιουργηθεί για να κρατάει τον ήχο συγχρονισμένο όταν βλέπετε ένα βίντεο. Και πάλι παρέχει ποιότητα CD. Τα περισσότερα ηχεία Soundcast μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το codec. 

Σημείωση: Το codec aptX Χαμηλής Καθυστέρησης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το ηχείο ή τα ακουστικά χρησιμοποιούν ενεργά TWS (True Wireless Stereo).